Kategoriler

61.com.tr - 61 Haber - Haber 61 - Trabzon Haber

ADALET YERİNİ BULDU

Trabzon Tonya’da görev yapan hâkim Adalet ve eşi savcı Mehmet Tanrıöver, 15 Temmuz’dan bir gün sonra gözaltına alındı, meslekten ihraç edildi. 7 ay tutuklu kalan Mehmet Tanrıöver hakkında kanıt olarak gösterilen ihbarda, soyadındaki bir harfin karıştırıldığı ortaya çıktı.

AYLARCA TUTUKLU KALDI; Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminden bir gün sonra, Trabzon’un Tonya ilçesinde görev yapan hâkim Adalet Tanrıöver ile savcı Mehmet Tanrıöver gözaltına alındı. Adalet Tanrıöver o dönem hamile olduğu için serbest bırakılırken, eşi Mehmet Tanrıöver ise FETÖ üyeliği iddiasıyla tutuklandı. 7 ay tutuklu kalan Mehmet Tanrıöver ile eşi Adalet Tanrıöver hakkında Samsun 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

‘R’ VE ‘N’ HARFLERİ KARIŞTI; İddianamede; Antalya’da yaşayan bir kişinin, başka bir Cumhuriyet Savcısının eliyle kendisine FETÖ kumpası kurulduğu iddiası bulunuyordu. Yapılan yargılamada şikayet edilen savcının Mehmet Tanrıöver değil, soyadı ‘Tanrıöven’ olduğu belirlendi. Bir harften kaynaklı hatadan dolayı şikayetin sehven Mehmet Tanrıöver hakkında yapıldığı ortaya çıktı. Tanrıöver çiftinin yapılan yargılama sonunda ayrı ayrı beraatlerine karar verildi.

FETÖ/PDY İLE İLİŞKİLERİ YOK!; Son iki yıldır Trabzon Barosu eski başkanlarından Avukat Veysel Malkoç ile birlikte Trabzon Barosu’na bağlı olarak avukatlık yapmakta iken Danıştay'ın, FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü ile herhangi bir irtibat ya da iltisaklarının bulunmadığının tespiti yönünde vermiş olduğu karar üzerine Mehmet Tanrıöver'in Tonya Cumhuriyet Savcılığına, eşi Adalet Tanrıöver'in ise Tonya Hakimlik görevlerine iadesine karar verildi. Tanrıöver çiftinin Tonya ilçesinde göreve başlamaları bekleniyor.

Haber Kaynağı Tonyanın Sözü

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Vakfıkebir
236816 Kez Görüntülendi.
Vakfıkebir’e Başsavcı Olarak Atanan Aytemiz’e Hayırlı Olsun Ziyareti
Spor
234195 Kez Görüntülendi.
Trabzonspor'da güneş Zamanı
Genel
257939 Kez Görüntülendi.
Türkiye'nin Dijital Medya Dünyasında Büyük Rekabet: Abdulkadir Şeker, HABER.TR Alan Adını Aldı
Genel
254134 Kez Görüntülendi.
FTS Global ile Gücünüze Güç Katın
Şalpazarı
211872 Kez Görüntülendi.
Ağasar’dan Trabzon’a 70 Kişilik Kültür Gezisi
Sağlık
213864 Kez Görüntülendi.
Yeni virüs Avrupa’da! Endişe verici yayılım
Şalpazarı
256161 Kez Görüntülendi.
Mimar Çiftler Kalabalık Kültür Şenliği Kadar Katılımıyla Mutluluğa Evet Dediler
Şalpazarı
223232 Kez Görüntülendi.
Kurukız ile Ağasar’a her hizmet yakışır
Şalpazarı
214923 Kez Görüntülendi.
İmamoğlu Manzara Otel Restorant Kafe: Doğanın Kalbinde Unutulmaz Bir Tatil
Şalpazarı
211437 Kez Görüntülendi.
194.Alaca Yaylası Otçu Şenliği, sis ve yağmura rağmen yoğun katılımla yapıldı