Trabzon Beşikdüzü mahalleliden Aksa’ya doğal gaz tepkisi-Videolu Haber

Trabzon Beşikdüzü mahalleliden Aksa’ya doğal gaz tepkisi-Videolu Haber
Trabzon Haber
Trabzon Haber
04 Temmuz 2024 Perşembe 20:48

Beşikdüzü Nefsişarlı Mahallesi’nde bir yıldır devam eden doğalgaz çalışmalarının bir türlü bitirilememesi ve söz verilen sayıda doğalgaz vermekten vazgeçilmesi üzerine mahalle halkı seslerini duyurmak amacıyla mahallede bir eylem gerçekleştirdi.

Eyleme Beşikdüzü Belediye Başkanı Burhan Cahit Erdem, Muhtarlar Derneği Başkanı Seçkin Uzun, mahalle muhtarı Murat Namlı ve bazı mahalle muhtarları destek verdiler.

ENAZ YÜZ HANEYE DOĞALGAZ VERİLECEKTİ

Mahallesi adına açıklama yapan mahalle muhtarı Murat Namlı, “Yaklaşık bir yıl önce mahallemizde başlatılan doğalgaz çalışması, 3 ay içerisinde biteceği ve enaz 100 haneye doğalgaz verileceği tarafımıza bildirilmişti. Fakat bir yıl geçmesine rağmen sorunlarımız hala daha devam etmektedir.

Doğalgaz vatandaşın en doğal hakkı ve en önemli ihtiyaçlarında biri. Doğalgaz ana merkez istasyonu mahallemizde yeralmaktadır. Buradan Beşikdüzü’ne, Vakfıkebir’e, Çarşıbaşı’na ve Görele ilçelerine hizmet verecektir. Beşikdüzü’nün bir kısmına hizmet vermeye başlamıştır. Bizler Nefsişarlı Mahallesi halkı olarak bu hizmeti mahallemiz üzerinden verilmesinden mutluluk duymaktayız. Doğalgazın mahallemiz üzerinden verilmesi sırasında vatandaşlarımıza bazı taahhütler verilmiştir. Ana hattın geçişişi sırasında halkın fındık bahçeleri, tarlaları, bahçe duvarları, en önemlisi yollarımız büyük zarara uğramıştır. Vatandaşlarımız araçlarıyla beraber sanayiye uğramadan hafta atlatmamaktadır.

Bu mağduriyetler gözönüne alınarak mahalle halkımız doğalgaz ile buluşturma sözü verilerek heyecanla doğalgaz bağlanması beklenmiştir. Fakat verilen sözler tutulmayıp, doğalgaz kutuları ana merkez camimizden aşağı 23 eve bağlanacağı tarafımıza bildirilmiştir. Bu bildiri bizi üzmüştür. Buradan mahallem adına yetkililere sesleniyorum. Bozulan yollarımızın yeniden yapılmasını, yol güzergahındaki evlere ve yola yüz metre mesafede olan evlerin ve mahallemizin tamamının doğalgaz ile buluşturulup hatların bağlanmasını önemle rica ediyorum. Tepki olarak doğalgaz firmasının yoluna çiçek bırakmak istiyoruz. Nefsişarlı halkı bugün yolu trafiğe kapatmayıp çiçekle donatıyorsa yetkililerinde gereğini yapıp talepleri yerine getirmeli. Bu vatandaşı devleti ile karşı karşıya bırakmamalıdır” dedi.

MAHALLE HALKI ÇOK MAĞDUR OLDU

Beşikdüzü Belediye Başkanı B.Cahit Erdem de konuşmasında, “Gerçekten bu mahalle halkı çok mağdur oldu. Mahalle halkı yine bu mağduriyeti 3 ay daha, 5 ay daha katlanır yeter ki, mahalle doğalgaz programına alınsın.
Bende muhtarımla doğalgazın yüz, iki yüz haneye getirilmesi için AKSA’daki yetkililerle tekrar görüşeceğiz. Muhtarımla gereğini yapıp takipçisi olacağız” şeklinde konuştu.

DOĞALGAZ ÖNCELİKLE NEFSİŞARLI HALKINA VERİLMELİ

Beşikdüzü Muhtarlar Derneği Başkanı Seçkin Uzun da konuşmasında, “Doğalgaz Beşikdüzü’ne geldi çok sevinmiştik. Buraya gelirken gördük i, bir mahalle bu kadar mağdur edilmez. Bir şev veriliyorsa yolun sağ tarafına verip sol tarafına vermemek olmaz. Eşit bir şekilde her taraf yapılmalı. Bu tesis buraya yapılmışsa, doğalgaz öncelikli Nefsişarlı halkına, ondan sonra Beşikdüzü ve diğer ilçelere verilmeli” dedi. <Ahmet SARAÇ

frame width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/cBKms4wHK3k?si=7WLmsHUthLiISF35" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" referrerpolicy="strict-origin-when-cross-origin" allowfullscreen>
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.