Trabzon'lu kadınların bin bir emekle ürettikleri el emeği göz nuru bin bir çeşit ürünlerini sanatlarını Dünya'ya pazarlamak üzere Trabzon Kadın Eğitim ve İstihdamı Artırma Derneği nin Düzenlemiş olduğu "Trabzon Sanatıyla Dünyaya Bir Adım" sergisi İstanbul da açıldı.
Trabzon'lu kadınların bin bir emekle ürettikleri el emeği göz nuru bin bir çeşit ürünlerini sanatlarını Dünya'ya pazarlamak üzere Trabzon Kadın Eğitim ve İstihdamı Artırma Derneği nin Düzenlemiş olduğu "Trabzon Sanatıyla Dünyaya Bir Adım" sergisi İstanbul da açıldı.
Trabzon Kadın Eğitim ve İstihdamı Araştırma Derneği İstanbul Üsküdar daki Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezinde "Trabzon Sanatıyla Dünyaya bir Adım" projesiyle açmış oldukları sergi 25,26,27 Eylül günleri halkın ziyaretinize açılmış tır.
Üsküdar Bağlarbaşı Kongre merkezindeki Serginin açılışına Üsküdar Belediye Başkanı Av.Hilmi Türkmen, Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, Çarşıbaşı Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu, TDF Başkan Vekili ve Şalpazarı Eğitim Derneği Başkanı Hasan Keskin, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Haşim İskender ,Trabzon Kadın Eğitim ve İstihdamı Artırma Derneği Başkanı Bahar Kastan,Lösemi ve Engelli Gönüllüleri Derneği Başkanı Melek Çakır ,Belediye Meclis üyeleri,STK Temsilcileri ile birlikte vatandaşlar katıldı.
Projeyle ilgili Dernek Başkanı Bahar Kastan yaptığı açıklamada "Trabzon’da kamu, STK ve özel sektör kapsamında yerelden ulusala yürütülecek faaliyetler ile Trabzon'da kırsal alanda üretim yapan 18 ilçe kadınları ile birlikte bireysel, el emeği göz nuru ve organik ürünlerini farklı illere taşıyarak tanıtmayı planladık. Kadınların girişimci ruhlarını keşfederek üretim hayatı içinde yer almalarına, kendi ürünlerinin satışlarını gerçekleştirerek insiyatif sahibi olmalarını, aile içi sosyo-ekonomilerinin artmasına ve aynı zamanda her ilçenin kadınları tarafından üretimlerinin marka değeri kazanmalarına destek sağlayacağız. Dezavantajlı konumdan üretici konuma gelecek olan kadınlar ülke ekonomisine katkı sağlayacaktır. Dolayısıyla projede yola çıkış nedenimiz, Trabzon’un ilçelerinde bulunan girişimci ruhlu kadınların birbirinden destek alarak öz güven kazanmalarına ve kadınlarımızı üretime dahil ederek entegrasyonel biçimde sürdürülebilir çalışma ağının bir parçası olmalarına zemin hazırlamaktır.
Bunu, sosyal belediyecilik anlayışıyla kadınlara her alanda destek olan belediye başkanlarımız ile çalışmalarımızı planlayarak kadınların aktif üretimde kamu, STK ve özel sektör işbirlikleri ile dirsek teması sağlayarak oluşturmuş olacağız. Yıllardır kadının sorunları girişim ve üretim alanında benzeşmektedir. Buradan hareketle yer dinamiklerini göz önünde bulundurarak pandemi kurallarına uygun örnek fuarların oluşturulması ve oluşturulacak pazar payından kadınların iş birliği içinde faydalanması önem taşıyacaktır.
Bu nedenle yerel yaşamda üretim ilişkileri aynı döngü üzerinde hareketini önleyerek ulusalda network ve insan kaynağı sağlarken üretecekleri ürünlerle bulundukları bölgelerdeki kadınlara geleceğe yönelik örnek de olacaktır. Kendini ifade etme olanağı bulamamış üretici kadınların üretim ağına katılması, öz güven kazanarak bireysel olarak ürettiklerini sunma imkanı bulması ve şehir dışına çıkmamış üretici kadınların buluşmasını sağlayarak üretim ilişkilerinin çeşitlenmesinde örnek bir çalışma olacaktır" dedi.
Haber Kaynağı;Geyikli Haber