194.Alaca Yaylası Otçu Şenliği, sis ve yağmura rağmen yoğun katılımla yapıldı

194.Alaca Yaylası Otçu Şenliği, sis ve yağmura rağmen yoğun katılımla yapıldı
Trabzon Haber
Trabzon Haber
20 Temmuz 2024 Cumartesi 19:24

Trabzon’un Şalpazarı ilçesinin Alaca Yaylası’nda 194. Otçu Şenliği, önceki yıllarda olduğu gibi sanatçılar eşliğinde vatandaşların yoğun katılımı ile gerçekleşti.

Binlerce vatandaşın katıldığı 2 bin 100 metre rakımdaki şenliğe Gümüşhane’den, Giresun’dan ve Trabzon’dan birçok vatandaş katılırken, horonlar ve kemençe sesleri sis ve yağmura rağmen hiç durmadı. Yöre sanatçılarının da coşkusuyla birlikte yoğun sis ve yağışa rağmen doyasıya eğlenen yöre halkı 194. Alaca Yaylası Otçu Şenliği’nin tadını çıkardı.

Trabzon Şalpazarı sınırları içerisinde bulunan ve Şalpazarı İlçe merkezine uzaklığı 39 kilometre olan Alaca yaylası il merkezine uzaklığı 98 kilometredir. Bu yıl 2100 rakımlı tepede 194. defa toplanan yayla otçuları sis ve yağmura rağmen sunucu Erol Yanık’ın yöresel sanatçıları anons ederek bir birinden güzel türküler söylenmesiyle tepilen horonlarla katılımcılar gönüllerince eğlendiler.

Günün anlamına dair konuşmalar yapıldı; Hatırlanacağı gibi Alaca yaylasını kullanan 9 muhtardan 7 tanesi 31 Mart 2024 yerel seçimlerde yeniden seçilmişti bir anlamda yeni seçilen muhtarlarında ilk yayla şenliği oldu. Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız ve İlçe Kaymakamı Semih Memiş birer konuşma yaptılar.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sezgin Kaya - 2 ay önce
Hey gidi memleket.Tasina topragina kurban olurum.Bizi ayiran utansin))