25. Göllüalan Yayla Şenliği Yoğun Katılımla Muhteşem Oldu

25. Göllüalan Yayla Şenliği Yoğun Katılımla Muhteşem Oldu
Trabzon Haber
Trabzon Haber
18 Temmuz 2024 Perşembe 23:11

TRABZON; Şalpazarı her yıl geleneksel olarak düzenlenen yüz yıllardır süre gelen Yayla şenlikleriyle  adından sıkça söz ettirir.  Kadırga Yayla şenliği öncesinde obalara hareket eden yaylacılar tarafından kullanılan Şalpazarı Erikbeli Kadırga Yaylası yolu üzerinde Şalpazarı’nın en yüksek Sinlice mahallesi sınırları içerisinde bulunan Göllüalan Yayla şenliğinin 25.Yayla  şenliği  18 Temmuz 2023  Perşembe günü muhteşem doğa ve güneş altında katılımcıların gönüllerince eğlenmesini sağladı. Burada gönüllerince eğlene şenlik katılımcıları bir gün sonra tarihi Kadırga Yaylasındaki 563. Yayla Otçu şenliğine katılım sağlamak için Kadırga Yaylası civarındaki obalarına hareket ettiler.


Akabinde de Protokol konuşmalarının yapılması ve yöresel sanatçıların eşliğinde horonlar oynandığı sırada 25. Göllüalan yayla şenliğine katılanlara yöresel damak tadı ikramları yapıldı. 25.Göllüalan yayla şenliği geçmiş yıllara oranla katılımın yoğun olduğu gözlendi.
Trabzon ili Şalpazarı ilçesi Sinlice Köyü Muhtarlığı ve İstanbul Sancaktepe 'de bulunan Sinlice Köyü Derneğinin ortaklaşa düzenlediği Göllüalan Şenliği coşku ile gerçekleşti.
Trabzon Şalpazarı sınırları içerisinde bulunan İlçenin son mahallesi sınırları içerisindeki 25. Yala yolu Göllüalan otçu şenliğinde ev sahibi olan çiçeği burnunda Muhtar Yakup Kandil, merkezi İstanbul Sancaktepe de bulunan Sinlice dernek başkanı  Bahri Erata, İlçe kaymakamaı Semih Memiş, İlçe Belediye Başkanı Refik Kurukız, siyasi parti temsilcileri , dernek başkanları, belediye başkanlarını yanı sıra yoğun halk katılımı oldu. Yöresel sanatçılar tarafından çalına kemençe ve oynan horonlar eşliğinde program son buldu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.