Çok değerli okuyucularım ben aslen Trabzon Beşikdüzü İlçesine bağlı Anbarlı mahallesi ektaroğulllarından merhum Tevfik ve Saadet Uzun çiftinin 9 evladından en büyüğü olan 02.02.1958 doğumlu 1 evlat babası Turan Uzun olarak 1979 yılında girdiğim İstanbul Devlet Su işlerinden 2008 yılında emekli oldum. Dile kolay 29 yıl görev yapmanın ardından Yukarıda da belirttiğim gibi Beşikdüzü’lü olmama rağmen Şalpazarılılarla iç içe yaşantımdan olsa gerek Şalpazarı Şehit ve Gaziler Kitabını okuyucularıyla buluşturdum. Ardından 2. Defa Şalpazarı Kemençe ve Ses Sanatçıları kitabını okuyucularıyla buluşturdum. Bu uzun uğraşlar sonucunda ilk önemli eserim olan Şalpazarı Şehit ve Gazileri çalışmamı bütün engellemelere karşın Ulusalda yer almasını sağlayan değerli Basın emekçisi Sayın Mustafa Özcan’a teşekkür ederim.
Bu Büyük Eserimiz Engellemelere Rağmen Ulusal Gazete ve Haber Kanallarında yer Aldı; Trabzon Şalpazarı ilçesinde 27. Acısu Hıdrellez bahar şenliğinde imza günü yapılması için daha önceden İlçe Belediyesi ve İlçe kaymakamına bilgi vererek Şalpazarı Şehit ve Gazileri kitabı için imza günü yapacağımı belirtmeme karşın bana ve şahsıma haber vermeden imza günü programını engellediler.
Karınca kararınca kendi öz çabam ve imkânlarımla bir şeyler yapmaya gayret etmekteyim. Bu gayretimi kalıcı bir eser olsun diye, araştırıp neşriyata dökerek, dünyaya tanıtma arzumu hali hazırda iki kitap ile bir nebze olsun yerine getirmek nasip oldu. Ayrıca “Şehit ve Gazi” çalışmamı Büyük Liman Havzası olarak Allah sağlık sıhhat ve imkân verdiği müddet içinde tamamlama gayretinde olacağımın da bilinmesini isterim.
“Trabzon Şalpazarı Şehit ve Gazileri” (2018) Okurlarıyla Buluştu; Bu manada uzun süre saha araştırmasını yapıp okurlar ile buluşturduğum “Trabzon Şalpazarı Şehit ve Gazileri” (2018)kitabımın arkasından “Trabzon Şalpazarı Kemençe ve Ses Sanatçıları” (2020) kitabını da siz değerli okuyucularımızla buluşturmanın sevinci içindeyim. İşin maddi yönü beni çok yıpratsa da bu dünyaya bir eser bırakmanın mutluluğu bana yeter diye düşünüyorum. Bu anlamda her iki kitabımızı da dünyadaki en gelişmiş üniversitelerin kütüphanelerinde kaynak kitap olarak kayda geçirilmesi, ayrı bir övünç kaynağımız oldu.
Bu başarıyı da değerli dostum Süleyman Şengül arkadaşıma borçluyum. Kendisi bu konuda her türlü yardımı bizden esirgememiştir. Onun sayesinde, her iki kitabımız da şu anda bu üniversite kütüphanelerinde kaynak kitap olarak gözükmektedir. Ayrıca Bolu Takip Gazetesi de kendi sayfalarına kitabımızın haberini 7 Mayıs 2018’ da taşımışlardır. Bunun yanında www.İstanbulhaber.com.tr sitesi de 7.5.2018 tarihli kendi sayfalarında kitabımıza geniş yer vermişlerdir. Değerli meslektaşım Mustafa Özcan kendi sitesinde Haberlerimizi yaparak Karadeniz’e tanıtma noktasında yardımlarını esirgememiştir. Son nokta gazetesi her iki kitabımız için haber yapmıştır. “Trabzon Şalpazarı Şehit ve Gazileri” kitabımızın baskısını sağlayan Ahmet Çabuk Beye, her iki kitabımızın da mizanpajını yapan Hakkı Bayraktar hocama, kendi sitelerinde bizim haberimizi yapan tek tek adlarını sayamayacağım değerli dostlarıma çok teşekkür ederim.
Bütün bu siteler ve gazetelere hakkımızda yaptıkları o güzel haberler için teşekkür ederiz. En önemlisi de bana bu imkânı sağlayan ve her zaman yanımda olan değerli aileme, bize her türlü yardımı esirgemeyen değerli dostlarıma teşekkür ederim. Hepsinin yanında bizim bu çalışmamızı kütüphanelerinde kayıt altına alan dünyanın çeşitli ülkelerindeki üniversitelere ayrıca teşekkür ederiz. Bütün okurlara tavsiyem geçmişinizi unutmayın. Çünkü geçmişini bilmeyenin geleceği olmaz.