İlginç Anısı Olan Vakfıkebirli Kıbrıs Gazisi Askeri Törenle Uğurlandı

İlginç Anısı Olan Vakfıkebirli Kıbrıs Gazisi Askeri Törenle Uğurlandı
Trabzon Haber
Trabzon Haber
27 Mayıs 2024 Pazartesi 08:52

İlginç Anısı Olan Vakfıkebirli Kıbrıs Gazisi Askeri Törenle Uğurlandı;  Trabzon Vakfıkebir İlçesine bağlı Güneysu mahallesi sakinlerinden 02.03.1951 doğumlu evli 2 evlat babası 1974 Kıbrıs gazisi er Şükrü Muradoğlu dün akşam Trabzon’da tedavi gördüğü hastanede vefat etmişti.

20 Temmuz 1970 Kıbrıs çıkartmasında görev alan gazi Şükrü Muratoğlu, bu gün Vakfıkebir Merkez Eski Camii’nde düzenlenen askeri tören ile ilçeye bağlı Güneysu Mahallesi’ndeki aile kabristanlığına defnedildi.

Cenaze törenine Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Alay komutanı Tuğ General İsmail Erdem, İl Emniyet Müdürü, Murat Esertürk  Vakfıkebir İlçe Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan, Belediye Başkanı Fuat Koçal, Ailesi ve vatandaşlar katıldı.

Kıbrıs Gazisi Şükrü Muradoğlunun tabutuna sarılı Türk Bayrağı oğlu İlçe Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan tarafından oğluna teslim edildi.

Askeri törenle Vakfıkebir’de ebediyete uğurlanan 73 yaşındaki Kıbrıs Gazisi Şükrü Muradoğlu ile Büyükliman Bölgesi Şehit ve Gaziler Kitap çalışması sırasında Yazar Turan Uzun tarafından  ‘’13.06.2022’’ tarihinde Vakfıkebir Merkezde bulunan çay ocağı önünde Gazilik anılarını anlatmıştı.

Gazinin İlginç Askerlik  Anıları; Kıbrıs Gazisi 73 yaşında vefat eden Şükrü Muratoğlu 1974 yılında Askerliğini yapmak için acemi birliği Isparta Eğridir Dağ Komando okulunda acemi birliği tamamlanmasının ardından usta birliğine dağıtım olarak Kayseri Kara Kuvvetleri Hava İndirme Tugayına Paraşütçü Komando er olarak gittim.

Kıbrıs Gazisi Şükrü Muradoğlu konuşmalarına şöyle devam etti. Ben Kayseri’deki birliğimden 20.07.1974 yılında başlayan Kıbrıs’a gönderildiğimde 57.Topçuda nişancı olduğunu elinde bulunan G-3 Tüfeği ile kendimizi savunduk ibaresinde bulundu.

Savaş Bitti Memlekete İzine Gönderildik; Kıbrıs Gazisi Şükrü Muradoğlu konuşmalarına şöyle devam etti. Savaş bitti. Komutanımız bizi Kıbrıs’ta Bölüğün önüne dizdi ve  artık 10 gün izinlisiniz memleketinize gidebilirsiniz dedi. İzin biter bitmez burada olacaksınız dedi.

Komutanıma İzinim Gecikince Kız Kaçırdım diye Yalan Söyledim; Kıbrıs Gazisi Muradoğlu Kıbrıs’tan memlekete gelirken asker arkadaşlarım bana 50’ye yakın mektup verdiler. Ailelerine Ulaştırmak için ben mektupları dağıtırken izin bitti. Rize’den Başladım Samsun’a kadar mektup var elimde. Ne yapacağımı şaşırdım Vakfıkebir’e gelince Askerlik şubesine gittim Komutana bir selam durdum konuyu ona anlattım. Ben Kıbrıs’tan geliyorum dedim Komutan bana bir hafta yeter mi dedi bende yeter dedim ancak o da bitti. Artık askere dönme vakti geldi Kıbrıs’a gitmek için İlçemden ayrılarak DİKOM’a katılarak askerlerin toplandığı yerde buluşarak askerliğimi yapacak olduğum birliğime ulaştım. Birliğime varınca arkadaşlarım Üst teğmen seni bekliyor dediler. Ben bir selam durarak Komutanım ben geldim dedim Sen Şu Trabzon’dan geç gelen asker sen misin diye sorunca evet komutanım o benim dedim neden geç geldin dedi. Ben de  yalan söylemek zorunda kaldım kız kaçırdım onun için geciktim deyince beni affetti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.